Izuzetno nam je zadovoljstvo što je KK BBY bio dio ovog projekta, od početka do same realizacije te što smo prepoznati kao ravnopravni i ozbiljni partneri za jedan ovakav sportski korak na području Vogošće.

 

 

U ponedjeljak 10. avgusta u 12.00 sati bit će svečano otvoren obnovljeni košarkaški teren u Općini Vogošća koji nosi ime po velikanu evropske košarke Radivoju Koraću a koji je otvoren davne 1973.godine.

Općina Vogošća je, prepoznavši potrebe i ambicije mladih finansirala cjelokupnu obnovu ovog terena. Mladi ove općine imaju veliku sreću zbog činjenice da načelnik Edin Smajić kao veliki zaljubljenik u sport i košarku ulaže u pravom smjeru – sportsku budućnost svojih najmlađih sugrađana.

Načelnik Smajić je tako podržao i održavanje i učešće djece na našem ovogodišnjem košarkaškom kampu na Bjelašnici.

Izuzetno nam je zadovoljstvo što je KK BBY bio dio ovog projekta, od početka do same realizacije te što smo prepoznati kao ravnopravni i ozbiljni partneri za jedan ovakav sportski korak na području Vogošće. Ovo svakako nije kraj naše saradnje na ovom i sličnim projektima.

Naši počeci rada u ovoj općini govore o velikoj zainteresovanosti djece za košarku te imamo veliki broj članova škole košarke čije povjerenje smo stekli u jako kratkom periodu djelovanja.

Tako ćemo na jedan simboličan način u ponedjeljak otvoriti obnovljeni teren i u skladu sa epidemiološkim mjerama organizirati Festival košarke u Vogošći, koji će sigurno od sljedeće godine prerasti u tradicionalni košarkaški događaj ovog područja.

 

viber image 2020-08-08 10-5ddd5-26
viber image 2020-08-08 10ss-55-27
viber image 2020-08-08ff 10-55-26
viber image 2020-08-08fff 10-55-26
viber image 202aaa0-08-08 10-55-27

Na otvaranju terena će učestvovati članovi naše škole košarke KK BBY iz osnovnih škola ove općine: OŠ Mirsad Prnjavorac, OŠ Porodice ef. Ramić, OŠ Izet Šabić i OŠ Zahid Baručija.

 

Pobrinut ćemo sa za zabavu i dobro raspoloženje, a bit će i takmičenja i igre za sve koji dođu.

 

Zahvaljujemo se općini na ukazanom povjerenju, a posebno Službi za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti te pomoćnici načelnika Dženani Bešliji, te uposlenicima Adili Žgalj i Emiru Dragolju.

 

Sigurni smo da će rezultati našeg prvog zajedničkog projekta biti vidljivi jako brzo i da će donijeti radost i zadovoljstvo našim mališanima.

 

Vidimo se u ponedjeljak u Vogošći!

 

Vaš KK BBY

Sponzori

  

BC BBY

Na ideju o nastavku tradicije BC BBY došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Behdžeta Mutevelića 2B, 71000 Sarajevo,Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: info@bc-bby.com

Web: bc-bby.com