Zahvaljujemo se članovima ovog instituta koji imaju strpljenja sa najmlađima i sa velikom predanošću rade svoj posao te uvijek izmame osmijehe na licima naših mališana

U sklopu programa trećeg dana našeg košarkaškog kampa „Košarka bez granica 2020“ održane su radionice Goethe Instituta Sarajevo. 

I ove godine učitelji su za naše mališane imali posebno osmišljen zabavno-edukativni program učenja njemačkog jezika. Naši košarkaši i košarkašice su učili o ekologiji, recikliranju, pravljenju nakita.. 

Program je posebno oduševio naše najmlađe učesnike kampa koji su mogli da pišu i crtaju, a kroz sve to i nauče kako čuvati svoju okolinu pravilnim odlaganjem otpada. 

Radionice---GOETHE-14.07.2020-26
Radionice---GOETHE-14.07.2020-33
Radionice---GOETHE-14.07.2020-6-Medium
Radionice---GOETHE-14.07.2020-8-Medium

Zahvaljujemo se članovima ovog instituta koji imaju strpljenja sa najmlađima i sa velikom predanošću rade svoj posao te uvijek izmame osmijehe na licima naših mališana.

Tako je bilo i na našem zajedničkom projektu „Dani otvorenih vrata Goethe Instituta“ koji smo 2019.godine organizirali u Štrosmajerovoj ulici u Sarajevu i na kojoj su učestvovali učenici svih sarajevskih općina. Tada smo također promovisali zdrav život i ekološku svijest građana. 

Radujemo se budućoj saradnji i zahvaljujemo im se za ovakvu promociju učenja kroz zabavu.

U programu kampa u narednim danima nas očekuje još posebno osmišljenih zajedničkih aktivnosti sa ovim institutom.

 

Vaš KK BBY

Sponzori