Gradska jezgra Sarajeva u petak, 10. maja bila je poprište dječijeg smijeha i radosti

Mališani, sportisti iz starogradskih osnovnih škola borili su se za titulu najboljeg košarkaškog tima minibasket lige Općine Stari Grad za 2019. godinu.

Na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović održano je veliko finale ovogodišnje lige, zajedničkog projekta KK BBY i Općine Stari Grad.

 

Titula najboljeg pripala je vrijednoj ekipi OŠ „Hamdija Kreševljaković“, koji su u uzbudljivoj završnici druge utakmice odnijeli pobjedu i tako ostvarili najveći broj bodova u ukupnom projektu.

Bilo je uzbuđenja, radovanja, smijeha, plesa, ali i razočarenja i suza sportski podnijetih. Čiste dječije emocije i graja učinili su da centar grada živi i privuče turiste i prolaznike.

Nije bilo kiše niti oblaka, samo čisti sjaj i suncem okupana lica mališana.  

 

Bili smo glavne zvijezde ispred objektiva fotoaparata dok smo ponosno marširali sa balonima u edukativnoj šetnji gradom kada smo učili o njegovim znamenitostima. 

A onda su počele finalne utakmice i naš „2.Festival košarke“. U trci za najboljeg navijali su prolaznici, mališani iz vrtića, roditelji, braća, sestre i drugari.

Zvijezde dana bili su svakako naši MVP košarkašica i košarkaš, Nađa Šaćiragić         iz OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ i Sadin Boloban OŠ „Vrhbosna“. Oni su kući odnijeli svoje statue kao trajnu uspomenu na uloženi trud i rad u ovom projektu.

 

Ovako su se plasirale naše ekipe:

1. OŠ „Hamdija Kreševljaković“

2. OŠ „Edhem Mulabdić“

3. OŠ „Vrhbosna“

4. OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“

5. OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“

6. OŠ „Saburina“

 

gfhghh
ghghggf
hkjhjh
sfsffgf
ssffs
gffggdg

 

Na kraju, plasman, medalje i pehari nisu ono najbitnije. Sportski duh i trud, zajednički rad i entuzijazam, lijepo ponašanje na terenu i van njega – ono je na šta smo ponosni. Hvala našim članovima na tome.

 

Hvala i odraslima. Bez njih ne bismo ostvarili sve zamišljeno.

Zahvaljujemo se Općini Stari Grad na čelu sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem, te njihovom Službom za sport i obrazovanje i Službom za odnose s javnošću i informacione sisteme, koji su zajedno omogućili da zaživi ovaj projekat.

 

Ogromnu zahvalnost dugujemo direktorima osnovnih škola sa područja općine koji su dopustili učesnicima projekta da redovan školski dan provedu s nama oslobodivši ih nastave.

Zahvaljujemo se i firmi „City tour“, ekipi koja se pobrinula da naši mališani sigurno stignu do odredišta u njihovim autobusima, slastičarni „Stella“ čiji je tim radio slavljeničku tortu te „Vivo studiu“, koji će učiniti da sva ova priča bude uobličena u vrhunski video prikaz i kao takva ostane u našim memoarima.

 

Košarkaška priča u Starom Gradu i ovoga je puta zaživjela u punom sjaju.

 

Naša priča se također nastavlja, sa budućim projektima i nekim novim pričama sa košarkaških terena.

 

Do tada....

Vaš KK BBY

Sponzori

  

BC BBY

Na ideju o nastavku tradicije BC BBY došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Behdžeta Mutevelića 2B, 71000 Sarajevo,Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: info@bc-bby.com

Web: bc-bby.com