Naše djevojčice i dječaci međusobno se upoznaju i druže, te u sklopu treninga stiču nova prijateljstva

Drugo okupljanje naših mališana u sklopu projekta Minibasket liga i radionice osnovnih škola Općine Centar održano je u nedjelju 24. aprila u KSC Skenderija. Projekat  koji finansira Evropska unija (EU) a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, KK BBY realizuje u saradnji sa Općinom Centar.

Napravili smo prve korake u košarkaškom sportu i učimo osnove ponašanja na treningu. Veliki broj naših malih sportista prvi put se susreće sa košarkaškom igrom te su, u skladu s tim aktivnosti usmjerene ka učenju i upoznavanju sa ovim sportom.

Naše djevojčice i dječaci međusobno se upoznaju i druže, te u sklopu treninga stiču nova prijateljstva. U sklopu našeg projekta družit ćemo se sve do novembra, a naši redovni članovi dobit će sportsku opremu.

Do sada imamo 214 prijavljenih učesnika, te je ostao mali broj slobodnih mjesta za sve dječake i djevojčice koji žele da nam se pridruže.

Zahvaljujemo se Općini Centar kao i saradnicima iz EU i UNDP koji su našim osnovcima omogućili nezaboravno iskustvo i zdravo odrastanje uz bavljenje sportom.

Naredni vikend slijedi praznična pauza, kada nećemo imati treninge u sklopu projekta.

Vaš KK BBY

                  

Sponzori

  

BC BBY

Na ideju o nastavku tradicije BC BBY došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Vijesti

Kontaktirajte nas

Adresa: Behdžeta Mutevelića 2B, 71000 Sarajevo,Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: info@bc-bby.com

Web: bc-bby.com