Novosti

U nedjelju su, u sklopu našeg redovng okupljanja održane finalne utakmice  3x3 koje su se trebale odigrati u sklopu Dana na otvorenom, a koje su zbog vremenskih uslova otkazane

U KSC Skenderija u nedjelju je održano novo, VIII po redu kolo Minibasket lige osnovnih škola Općine Centar. Polako se približavamo finalnim utakmicama i završetku ove lige i našeg projekta.

Nakon dana na otvorenom ispred BBI centra koji smo organizovali u proteklom kolu, nastavili smo naše takmičenje basket 3x3. U nedjelju su, u sklopu našeg redovng okupljanja održane finalne utakmice  3x3 koje su se trebale odigrati u sklopu Dana na otvorenom, a koje su zbog vremenskih uslova otkazane.

Rezultati su sljedeći:

Ž – 1. Mjesto - OŠ Vladislav Skarić,

  1. Mjesto - OŠ Alija Nametak

M –1. Mjesto - OŠ Safvet beg Bašagić

  1. Mjesto – Katolički školski centar

Pobjednicima su čestitali i nagrade uručili naši mladi reprezentativci Edis Baberović i Benjamin Isa Kordić koji su se jučer družili sa našim učesnicima.

Naredno okupljanje programom projekta planirano je za 23.oktobar kada igramo IX kolo, dok je naše X kolo planirano za 13. novembar. Posljednje kolo i finale lige održat će se 20. novembra kada je ujedno i završni dan projekta na Međunarodni dan djeteta. Toga dana planirano je proglašenje najboljih pojedinaca, učesnika projekta kao i škola. Svi učesnici projekta dobit će medalje i diplome a za našu djecu pripremamo jedan poseban dan i veliku košarkašku proslavu.

Projekat finansira Evropska unija (EU), sufinansira Općina Centar a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2.

 

Vidimo se uskoro!

Vaš KK BBY

 

 

Zahvaljujemo se u ime velikog broja naše djece, njihovih roditelja, naših zaposlenika. Hvala što su prepoznali nas kao ozbiljne partnere, hvala na pomoći našoj djeci, djeci Sarajeva i  BiH da imaju bolje uslove za rad

   

Naši najmlađi košarkaši i naše drage košarkašice istinski su uživali u igri i druženju na vanjskom terenu ovaj put uz prisustvo publike

Naredni termin je rezervisan za dan na otvorenom. Družit ćemo se ispred BBI centra u nedjelju 18. septembra i u samom središtu grada igrati košarku

Sponzori

  

BC BBY

Na ideju o nastavku tradicije BC BBY došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Vijesti

Kontaktirajte nas

Adresa: Behdžeta Mutevelića 2B, 71000 Sarajevo,Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: info@bc-bby.com

Web: bc-bby.com